Det är här de verkliga fjordarna finns. Det är här som höststormarna vräker upp Atlantens vågor på vägarna. Det är har man åker 6 km i 10% lutning för att nå runt 400 muh och sedan 6 km till men då uppåt med samma lutning. Det gäller att inte bromsa! Växla ner i stället! Men det är också här Skandinaviens högsta toppar finns. Och Trollstigen. Och Och

Altlanterhavsveien

mellan Trondheim och Ålesund är en betalväg på knappt 10 km. Spektakulära broar, mjuka kurvor och verkligen havsnära är vägen i sig en svärdhet. Sedan gör det ju inget att rastplatserna kan ge fantastisk vyer.

Atlanterhavsvej Atlanterhavsvejen Westkust

Hardangervidda

Större delen av höglandet mellan Bergen och Oslo i väst och öst, och Kristiansand och Ålesund i syd och nord är ett paradis för fotvandrare, fotografer, skidåkare i alla former, vägbyggare och alla andra som gillar både utmaningar och bekvämlighet. Bildurvalet är från Glittertind, Trollstigen, Sognefjord och lite däremellan.

Glittertind Trollstigen Trollstigen Sognefjorden NRv70 Westkust Larsberg

Bergen

 

Två stadsbilder tar vi med. En från Ålesund som sjöstad och en från Bergen som just bergen! Bilden från bergen är tagen 1982. Det ser absolut annorlunda ut idag!

Coastguard Bergen

Hellesöy

Rakt väster ut från Bergen och sedan nästan rakt mot norr så når man efter ca en timmas bilresa Hellesöy. Här bor de hoppfulla med ekonomiskt utrymme

Stormsäkert Inloppet +50 boende Halvskyddat Vågbrytare

Avsnittet rundas av med en tidig vårbild från en fjällväg och ett par vyer. Alla tagna i maj 2015

Rastplats Westkust Westkust