Pano Grasse

Målet

De flesta av oss sätter upp ett mål för våra resor. Målet kan vara en ort, en sevärdhet, någon aktivitet eller liknande. För en del av oss kan resan i sig vara målet. Bara det att komma ifrån vår dagliga miljö kan vara själva finessen med resan. Det är oftast så jag reser. Eftersom själva resan är målet är det uppdelat i en massa delmål, varje etapp blir ett mål. Om du till exempel väljer Rv 50 som ditt resmål så får du, från söder räknat, se Jönköping, Motala, Örebro, Borlänge, Falun och Söderhamn, samt naturligtsvis allt däremellan. Total vägsträcka ca 600 km.

Resorna

De resor du kan ta del av på dessa sidor har varit till Marstrand, men även till andra sidan klotet. För dig som använder bil på ditt resande ger jag för vissa länder en del tips. Tänk bara på att tipsen är de jag tycker är viktigt eller som jag upplevt det. Det kanske inte blir den sanning du själv möter.

Sidorna här är uppdelade i första hand efter länder. Det faller sig ganska naturligt eftersom det inom samma land oftast råder samma trafik -regler och -kultur. Inom de flesta länder (i Europa) kan du dessutom göra dig hyfsat förstådd med engelska, tyska eller franska. I ett av våra grannländer tycker jag det är enklare att göra mig förstådd på engelska än på det inhemska språket!

 

Image owner

Rolf såg dagens ljus första gången i mitten av 20:e århundradet. Sedan dess har han rest. I stort sett runt jorden. Förmodligen har jag kört bil motsvarande 35-40 gånger jorden runt. Nuförtiden gör jag nästan ett varv om året.

Detta har resulterat i massor av bilder. Jag har inte tagit alla själv, men i alla fall varit med när alla, som visas på dessa sidor, tagits.

Sysslar på fritiden med datorer och släktforskning.

Numera blir det inte så mycket resande, inte för att jag inte vill men för att jag saknar ett bra färdsätt.

Vill du nå mig av någon anledning så finns jag på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.